Werkwijze

Wat moet je doen? Behalve dat je de taken die hieronder staan moet uitvoeren, is het heel verstandig om te alvast een kijkje te nemen op de pagina "Beoordeling" want daar zie je hoe jullie werk door jullie leerkracht beoordeeld zal worden. Dan kun je daar rekening mee houden tijdens het uitvoeren van de opdrachten."

TAAK 1:
Bedenk eerst samen minstens drie vluchtroutes. Dit hoeft nog niet heel erg nauwkeurig beschreven te zijn, zoals: "Via neus naar longen en dan met het uitademenen weer via de mond eruit."

TAAK 2:
Daarna ga je de vluchtroutes stap-voor-stap bestuderen en beschrijven. Schrijf op langs welk lichaamsonderdeel je komt en wat de taak (de functie) van dat onderdeel is.
Je zult merken dat op sommige plekken er verschillende lichaamsonderdelen samen komen of juist splitsen, alsof je op een verkeerskruispunt staat. Elke weg op zo'n kruispunt gaat ergens naar toe. Waar gaan de wegen van zo'n kruispunt in je lichaam naar toe. Beschrijf goed welke "afslag" je voor de vluchtroute moet nemen, want anders kom je heel ergens anders in het lichaam terecht waardoor het moeilijker wordt om eruit te komen.

Gebruik het werkblad "lichaamsonderdelen" dat je onderaan deze pagina ziet. Voordat je dit blad invult, moet je het eerst ergens op je computer op slaan. Weet je niet hoe dat moet, vraag het dan even aan de leerkracht.